Ro i hovedet giver ro i kroppen

Hvorfor er mental sundhed lige så vigtig som fysisk sundhed?


Ro i sindet skaber ro i kroppen. Vores krop udtrykker, hvad vi tænker og føler – en intelligent mekanisme, der er nyttig i akutte farer. Men når stress og angstfyldte tanker tager over, omdannes det til fysisk spænding.


Psykisk og fysisk velvære er uløseligt forbundet. Mange oplever en overaktivitet i det mentale, der skaber belastninger ned gennem kroppen. Destruktive tankemønstre skaber blokeringer i energisystemet, som kan manifestere sig som kropslig spænding, stress, angst, depression og søvnproblemer.

Som metakognitiv terapeut og kropsterapeutisk yogalærer møder jeg ofte mennesker, der sidder fast i destruktive, rigide tankemønstre. De føler sig fanget i en cyklus af nedbrydende og forstyrrende tanker, hvilket skaber en konstant udfordring i deres hverdag. 

Metakognitiv terapi er evidensbaseret samtaleterapi til behandling af blandt andet stress, angst og depression. Gennem terapien lærer du at styre din egen reaktion, på tanker, der skaber ængstelse, kropslig uro og anden ubehag hos dig selv.

Grublerier og negative tanker kan hurtigt udvikle sig til opslidende bekymringer, og i forsøget på at håndtere dem kommer man ofte til at forlænge og forværre den tilstand, man netop arbejder så intenst for at slippe ud af. Metakognitiv terapi hjælper dig med at genvinde kontrollen. Du lærer fx at lade være med at reagere på katastrofetanker, at adskille en given problemstilling fra de tanker, du har om problemstillingen (som ofte fylder mere end selve problemet), og at vende din opmærksomhed væk fra dig selv. Giv dig selv tilladelse til at opdage dit eget selvregulerende system, så krop og sind kan samarbejde i processen mod en bedre balance.

Fra fysiske udfordringer til familieliv, venskaber og arbejde – alt sammen spiller det ind på både din kropslige og mentale trivsel. I metakognitiv terapi udforsker du nye strategier til problemløsning, der smitter af på alle livets områder. Samtidig opdager du, at du selv har magten til at håndtere bekymringer og mentale mønstre, der tidligere har holdt din krop og sind fanget i unødvendig spænding.

 

Lad os sammen udforske vejen til at genoprette forbindelsen mellem sind og krop for en mere harmonisk livsstil.